Vem är Emy

Entreprenör. Grafisk formgivare. Journalist. Teaterapa.  Amatörsångerska. Filmvetare. Styrelsemedlem. Där har ni mig, som driver Hjärter Esse Marknadsföring & Kommunikation.

41 år gammal är jag, och uppvuxen i Kolmården. Livet förde mig som vuxen också till Skövde, Uppsala, Göteborg, Norrköping och slutligen till den vackra och historiska lilla staden utmed Göta Kanal, Söderköping. I Söderköping lever jag idag med mina två barn Noah och William som är i skolåldern. 

Emy Serander på Hjärter Esse

Min bakgrund

Tidigt växte mitt intresse för böcker, skrivande och radiopratande fram, parallellt med ett stort intresse för teater och musik. På fritiden sjöng jag i kör, spelade amatörteater och klarinett i flera ungdomsmusikkårer. När jag inte spelade in egna radiotalkshows med vännerna förstås.

När jag blev ”stor” skulle jag bli journalist eller skådespelerska, det bestämdes tidigt.

Mobbning och trakasserier är något som jag själv tyvärr fått uppleva, vilket lett till att mobbningsfrågor, mänskliga rättigheter och jämlikhetsfrågor kommit att ta stor plats i mitt liv. Det är frågor som engagerat mig mycket genom åren.

Jag har suttit i många styrelser, forskat kring hedersrelaterat våld och engagerat mig ideellt i föreningar, nätverk och organisationer som arbetar med sociala aktiviteter, mobbningsfrågor och jämlikhetsfrågor.

Sedan 2022 föreläser jag även i min yrkesroll, och en av kurserna behandlar jämlikhet i yrkeslivet.

Det naturliga valet inför gymnasiet blev ett medieprogram. Under gymnasietiden fick jag även upp ögonen för Grafisk design och att en karriär inom detta område kunde vara intressant, vid sidan om journalistdrömmen. Efter ett år inom äldreomsorgen fortsatte jag därför på mediespåret på högskolan. Till en början med en Kandidatexamen i Medier sedan vidare med en KY-examen i Grafisk formgivning.

Emy Serander på Hjärter Esse

Egen byrå

I 16 år har jag nu arbetat med grafisk formgivning och marknadsföring. 2017 bestämde jag mig för att ta tjänstledigt från min anställning på NTM-koncernen för att läsa Journalistik på magisternivå.  Drömmen att få jobba mer brett kring marknadsföring fanns där sedan flera år tillbaka, och jag bestämde mig under våren 2018 för att även hoppa på den starta-eget-kurs som Norrköpings Science Park anordnade. Kursen ledde till att jag valde att starta upp mitt eget företag Hjärter Esse Kommunikation under hösten 2018. I närmare tre år var Hjärter Esse en enskild firma. Under sommaren 2021 blev det ett aktiebolag.

Fokus i företaget Hjärter Esse har redan från början varit att hjälpa företag och organisationer med marknadsföringstjänster. Tanken med att starta min egen verksamhet har varit att på ett bra sätt få kombinera mina två specialistområden grafisk design och skrivande. Samtidigt har jag också fått möjlighet att arbeta med fantastiska företag och organisationer som, liksom jag, vill arbeta för en bättre och mer hållbar värld.