Kvinnodagen den 8 mars

Under mitt snart 20-åriga arbetsliv har jag upplevt en del som jag tyckt varit orättvist och diskriminerande. Men det är inte det jag vill lyfta i detta inlägg – utan de fantastiska kvinnor som jag mött, och som hjälpt mig på vägen till den position som egenföretagare som jag är idag.

Min karriär som Grafisk formgivare började 2007, och första arbetsplatsen som jag då var på hette Starcom 1.1.3. En DM-byrå som senare bytte namn till Digitas.

På Starcom 1.1.3 praktiserade jag som Originare/AD-assistent under min studietid. Det var ett fantastisk arbetsplats att vara på. Framförallt för den positiva och varma stämning som fanns bland de anställda.

Min klippa på Starcom 1.1.3 från första stund hette Ewa Nero. Tyvärr finns hon inte med i detta liv längre, men jag hoppas verkligen att jag får träffa henne igen i ett annat liv efter detta. Ewa fortsatte att finnas i mitt liv som mentor och vän ända fram till sin död 2018, och jag är övertygad om att jag inte hade varit på den plats som jag är idag utan henne.

2018 startade jag mitt företag Hjärter Esse och Ewa hann vara med mig som mentor under mina första fyra självande månader som egenföretagare.

Under mina 4,5 år som jag drivit mitt företag har jag träffat så många inspirerande och driftiga kvinnor som lyft mitt arbetsliv till nya höjder. En av dessa kvinnor är min samarbetspartner Bettan Olsson Thunberg, men även det stora gäng på 17 coola kvinnor som jag träffat nu under eftermiddagen i Catarina Bertlings fantastiska mentorsgrupp. En grupp som jag haft som trygghet, stöd och tillväxtplats i snart tre års tid.

Jag väljer att lyfta några av dem som verkligen lyft och inspirerat mig de senaste åren här nedan. Stort tack till er för att ni finns i mitt liv. Tillsammans är vi så mycket starkare.

Karin Norde’n Reinvart, Rikke Wend Hartung, Monica Jönsson, Sara Edsman, Annica Forslund, Elisabet Hermansson Kormea, Linda Wallman, Anna Hjort, Lotta Forsberg, Jenny Törnvall, Helena Lindqvist Olsson, Austra Kreslins, Ida Eriksdotter, Ulrika Karlsson Greiff, Sepideh Erfani ✨💫, Carina Bergflod, Caroline Engvall och Caroline Johansson, Åsa Kultje, Åsa Kragh, Klara Dankel, Anne-Louise Kroon, Wictoria Dahl Hellberg, Therése Wåglund-Rytter. Ni inspirerar mig. Tack <3!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *