Lettering – Konsten att handrita bokstäver

Lettering är en konstform som vuxit i Sverige de senaste åren. Idag finns flera egenföretagare som har Lettering som heltidssysselsättning.

Lettering innebär konsten att handrita bokstäver. Det handlar alltså inte om att skriva utan mer om illustration. Eftersom varje bokstav ritas från grunden är ingen Lettering den andra lik. Därför är uniciteten stor och det finns inte lika många regler som när det gäller exempelvis Kalligrafi eller Typografi.

Första gången jag själv hörde talas om Lettering var på en kreativ föreläsningsdag 2018 som anordnades specifikt för personer inom Marknadsföringsvärlden.

Jag blev genast intresserad av detta men insåg att det skulle ta mycket av min tid att bemästra även handritad illustration och lade det därför åt sidan.

De senaste åren har jag dock arbetat en hel del med logotype-uppdrag och skissat alltmer för hand innan jag digitaliserat dem. Sedan har jag fortsatt arbetet på datorn där jag förfinat skisserna, skickat logotypeförslagen till kund och därefter slutfört logotyperna helt digitalt.

Därför bestämde jag mig i våras för att plocka upp Lettering i min egen verksamhetsutveckling.

I 14 år har jag arbetat med marknadsföring. Främst med grafisk formgivning och ofta med digitalt framställd marknadsföring för tryck.

Jag har alltid haft ett stort intresse för typografi och alltid brunnit lite extra för formgivning av tidningar, magasin och böcker. Jag har även lång utbildning och erfarenhet inom färglära. Därför känns Lettering som ett naturligt steg för Hjärter Esse att ta vidare.

Tveka inte att kontakta mig framöver om ni är intresserade av att höra mer om just Lettering.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *