Kvinna som agerar framför kameran.

Marknadsföring genom film

I dagens digitala samhälle har film och rörligt material fått ett ökat värde i marknadsföringssammanhang. Från 90-talets tv-reklamer har reklamfilmen mer och mer flyttat ut på nätet.

Det har sagts nu i några år att så mycket som 80% av all digital marknadsföring kommer att vara rörlig inom några år. Jag har mina tvivel om detta, men att filmen har fått en stor betydelse även i marknadsföringssammanhang kan ingen förneka.

Jag är själv utbildad inom film. Både i gymnasiet och på högskolan har jag läst filmvetenskap, skrivit manus, redigerat och producerat film. Jag har dock insett att min talang främst finns inom andra marknadsföringsområden: grafisk design/formgivning och skrivande. Därför har jag valt att titta mig omkring efter samarbetspartners för att kunna erbjuda mina kunder en så komplett marknadsföringslösning som möjligt. Jag är därför oerhört glad att ha hittat David Rosell på Contentbyrån, som är en perfekt samarbetspartner och kompletterar min verksamhet mycket bra med sina talanger inom filmens värld.

David arbetar framförallt med film som har fokus på marknadsföring. Han skriver även manus till filmen, oavsett om det ska vara en film till hemsidan, till sociala medier eller till något annat användningsområde. Rekommendationen är att maxlängden på en reklamfilm i sociala medier bör vara 30 sekunder, men det får gärna vara en serie reklamfilmer som har en röd tråd genom hela serien. Den kan på så sätt med fördel spelas in i komplett form och sedan klippas till olika avsnitt.

Välkomna att ta kontakt med mig på Hjärter Esse eller David på Contentbyrån så kommer vi att göra vårt bästa för att hjälpa dig på det sätt som just ditt företag behöver.

//Emy

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *